За неплащане на осигуровки затвор, за бедност безплатен куршум.

На въпроса защо само в България от целият Европейски съюз се предвижда затвор за неплащане на осигуровки правосъдният ни министър със звучното българско име Зинаида Златанова компетентно обясни, че никъде другаде сивата икономика не е толкова голяма колкото в България. Нека да видим коя е тази страшна сива икономика и какво е отношението на обществото към нея. Това са майсторите, които правят домашни ремонти. Това са автомонтьорите, където си ремонтираме 15 – 20 годишните таратайки. Това са частните учители , където се подготвят децата ни. Накратко това са услуги с които сме свикнали и без които не можем. Преставете си за момент че тези услуги се качат двойно. Защо двойно ? Защото тези майстори и учители ще трябва да регистрират фирми, да наемат счетоводители, да платят осигуровки и данък печалба и данък дивидент за дейностите си. Така че може би ако искат да излязат от сивото някой трябва да плати цената. Този някой си ТИ уважаеми потребителю.

Милият Орешарски и неговият скъп приятел Станишев обещаха 200 000 нови работни мест. Обещаха че ще улеснят частният бизнес. Как са го измислили като заплашат управителите на фирми с до 8 години затвор и всеки ще хукне да отваря нови работни места?  Ще хукне ама към Англия и Германия, а тук само ще се повишат рушветите на чиновниците и в края на краищата бедноста ще се удвои . Единственото предприемачество ще е ровенето на кофите за буклук . Това може да се прави без да се плащат осигуровки.

Неплатените осигуровки са просто един финансов дълг към държавата. Най – парадоксалният факт е че държавните ведомства са най голямите длъжници към бюджета. Ще влезат ли държавни служители в затвора защото не са платени осигуровките?

Ако Социалистическата партия беше социална партия , тя трябваше първо да ограничи до 30% годишна лихва фирмите за бързи кредити и да приеме закон за фалит на физическите лица.  Вместо това желаят да увеличат броя на затворниците.

Колко ще струва на обществото един предприемач за осем години в затвора ?

Много жалко че от „Реформаторският блок“ и от „ГЕРБ“ не критикуват достатъчно остро новият НПК. Може би мълчаливо се съгласяват с правителството.

Реклами
Публикувано на Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s