Да преговаряме ли с пушачите ?

Shtastlivo-sarceПърво държа да уточня че съм заклет непушач. Днес разсъждавах по въпроса как  да се удоволетворят интересите  на непушачите , на пушачите и на собствениците на заведения. Стигнах до извода че не са потърсени достатъчно взаимно изгодни варианти. Предлагам два варианта при които да се пуши в заведенията без да се нарушат интересите на непушачите.

Първи вариант : Да се разреши изграждането на зали за пушачи само в заведения със площ за гости над 100 квадратни метра. Салоните за пушачи да са не по – голями от 30 процента от площите предназначени за гости на заведението добре вентилирани така че димът да не представлява риск за здравето на персонала.

Втори вариант : Само в заведения със площ за гости над 100 квадратни метра да се разреши изграждане на помещение  за пушене , без консумация на напитки и храна. Един вид стая за пушене пак с добра вентилация.

Категорично съм против връщането на старият режим , където собственика да решава дали заведението да е за пушачи или непушачи. Тогава всички заведения бяха за пушачи, а дъщеря ми нямаше право да изпие дори един чай в някое кафе. Тогава при минус десет градуса сме обикаляли с детето като кучета по улиците защото в заведенията не се допускаха деца.

Уважаеми приятели, повечето от които сте непушачи. Надявам се да не ме обявите за предател.

Advertisements
Публикувано на Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s