Как да продължим нататък

22 години след падането на берлинската стена България се тресе от недоволството на народа си . Тези които са на улицата се чувстват жестоко ограбени. Причините са безработица, задлъжняластта и  разрастваща се престъпност.В началото си мислихме че ни трябва съвсем малко за да се превърнем в Швейцария на Балканите, вместо това станахме гетото на Европа. Кои са причините за този печален резултат и кое е решението на проблема?
За мен причините са в неспособността на хората да се организират и заедно да решават належащите проблеми. Доверието един на друг е загубено. Всеки сам се спасява по единично.И практиката и теорията са доказали че отборът е по силен от индивидуалният играч. Ако искаме да победим трябва да играем като отбор, а не като индивидуални играчи. За да има отбор трябва да намерим целите които ни свързват и обединяват. За мен това са :

1. Обществен контрол върху дейността на монополите.
Но кои са монополите ? Полицията , съдът, прокуратурата общинската администрация, НАП и здравна система. Това са държавни монополи . Аз не съм доволен от тяхната работа, а вие доволни ли сте.

2. Да се опрости правенето на бизнес в България.

Най тежко е на малкият бизнес. Затварят семейни фирми, кафенета , ресторант чета малки работнички. Тежките бюрократични условия и солените глоби , които налага администрацията са причината за нарастващата безработица.

3. Поставяне на ясни стандарти за почистване и поддържане на улиците в населените места и тяхното осигуряване от общините. Не е справедливо в един град едни квартали да се поддържат добре а други не.

Ако смятате че целите трябва да са други споделете ги.

Реклами
Публикувано на Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s