БАНКИТЕ – ЛЕГАЛНИТЕ НАРКОДИЛЪРИ

Много често чуваме истории за добрите условия и високите възнаграждения на банковите служители. Чуваме и за бизнесмени и обикновенни граждани които са готови да дадат рушвет на банковият служител само и само да получат кредит. Всеизвестен е и факта че успехът на директора на една банка се измерва със броя на отпуснатите кредити.

Подобно на комарджията който първо е усетил щастието от лесната печалба, а след това е загубил много повече пари отколкото първоначално е спечелил, кредитополучателят е готов да взима кредити дори след това да връща доста повече отколкото е взел.

Както комарджията остава в плен на хазарта до края на живота си така и този който взима кредит много често остава пленник на банковата система до края на живота си. Лесно се стига до извода че взимането на кредит е опасна зависимост подобна на наркоманията много често със същите пагубни последици както и при наркотиците.

Да живееш на кредит е много готино . Та кой не иска да има луксозно жилище в престижен квартал.

Кой би се отказал от нова кола, екскурзии в луксозни курорти , маркови дрехи и богати приятели. Та нали веднъш се живее.

Във същият капан попадат също и фирмите и правителствата. Кредитът прави фирмите по конкурентни, а правителствата запълват дупките във бюджетите си.

Ако сте пенсионер за кое правителство бихте гласували, за това което ще вземе кредит и ще увеличи пенсиите или за това което няма да вземе кредит и съответно няма да получите по – голяма пенсия.

Изводът от всичко казано до тук е че кредитът е най широко използваният наркотик един вид виртуален морфин, който или не го почваш или няма спиране. Чувал съм от много хора изрази от родана “ Започнах да взимам кредити то пък взе че ми хареса “

Изглежда невероятно че съвременният свят вместо да се опита да накаже дилърите на тази дрога се опитва да избяга от реалноста поемайки още по- голями дози наркотик.

Започнах тази тема със банковите служители и техните добри условия и доходи.Не ви ли приличат на членове на мафията – добре облечени бизнесмени държащи се аругантно и безжалостно с хората които не са от тяхните организации

Реклами
Публикувано на Финанси, Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

4 Responses to БАНКИТЕ – ЛЕГАЛНИТЕ НАРКОДИЛЪРИ

 1. Just_A_Man каза:

  Отново – неграмотно написана статия. Но този път и тематично е сбъркана.
  Проблемът с кредитите не са толкова банките, колко неграмотното във финансово отношение население. Ако няма кредитиране, какъв избор има един млад човек: да живее при мама и тати, докато спести за ново жилище; да живее цял живот на квартира и да спестява за жилище;

  Вие кое от двете предпочитате?

  Аз си купих жилище на кредит. И благодарение на здравото ми бачкане вече съм го изплатил. И съм доволен. Естествено, платих и не малко лихви. Но и парите си имат цена.

  Та с две думи: не са виновни банките, виновни са неграмотниците, които не могат да си направят елементарна сметка.

  П.С. – не съм банков служител 🙂 Работя в ИТ сектора.

  • optimistbg каза:

   Just a man . Първо благодаря ти че си прочел и коментирал статията. В нея повдигам темата за зависимоста от кредита. Никога не съм взимал кредит и не знам как се чувства човек, който има да връща 200 000 лева. Това което видях е че банките зарибяваха. Сега има хиляди, които дължат огромни суми а панелките в които се забиха не струват и половината от цената която са платили.

   Какво лошо има в това да се живее на квартира и да се спестява за жилище. В момента тази схема е много изгодна.

 2. nik каза:

  Без кредити сме обречени на вечна мизерия. Бедните никога няма да спестят достатъчно, а бизнесите няма никога да имат пазари.

  • optimistbg каза:

   Проблемът е че държавата подкрепя банките и им гарантира връщането на кредитите. Защо така и не се прие законът за фалит на физическите лица.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s